Na pečení domácího kváskového chleba a pečiva, na 500g mouky. Domácí kváskový chléb: V míse smícháme 150 g žitné mouky, 350g pšeničné hladké mouky, 1,5 kávové lžičky soli, 1 kávovou lžičku cukru. Postupně přidáváme 400 ml vlažné vody, vypracujeme hladké těsto a důkladně promícháme. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu. Po vykynutí ještě jednou promícháme a přeneseme do formy (10 x 30 cm) vyložené pečícím papírem. Povrch potřeme vodou, můžeme posypat semínky nebo kmínem a podélně nařízneme nožem. Chléb necháme ještě hodinu ve formě kynout. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15 minut při teplotě 220 °C. Potom teplotu snížíme na 190 °C a pečeme ještě dalších 30 minut. Chléb vyjmeme z trouby a necháme úplně vychladnout. Složení: žitné mlýnářské výrobky, startovací kultury.
Balení obsahuje: 15 g
Žitné mlýnské produkty, startovací kultury.
| Alergeny | lepek |
| Energetická hodnota kJ | 952 kJ |
| Energetická hodnota kcal | 227,5 kcal |
| Tuky | 3,1 g |
| - z toho nasycené mastné kyseliny | 0,5 g |
| Sacharidy | 14 g |
| - z toho cukry | 1,2 g |
| Bílkoviny | 16 g |
Německo
| Kategorie: | Droždí a kypřící prášky |
| Výrobce | Dr. Oetker |
| EAN | 8595072629300 |
| Kód produktu | 629300 |